fbpx

Terugblik en de toekomst…

Rennen, hollen, vliegen totdat je er (bijna) bij neervalt. En dan in het weekend en in de vakantie moet je echt je rust weer pakken! De eerste dagen van een vakantie lukt dat maar moeilijk, maar na een paar dagen kom je eindelijk een beetje tot rust in je hoofd en in je lijf…

Zo, vakantie, nu kan het echte genieten gaan beginnen.

Herkenbaar?

Eigenlijk hoop ik dat je, als lezer van dit stukje tekst, denkt “nee, ik herken mezelf daar niet in”.

Bij mij ging het wel vaak zo, tot begin 2018. Toen veranderde er iets in mijn hoofd en later gelukkig in mijn leven. Ik kon even niet meer, helemaal opgebrand. Niet burn-out, maar wel overspannen. Gelukkig krabbelde ik relatief snel weer op, maar 1 ding had ik wel geleerd – DIT NOOIT MEER.

Ik ben ervan overtuigd dat niet altijd alles maar leuk moet zijn.  Bij alle werkzaamheden en ontwikkelingen in het leven zitten ook altijd vervelende en minder leuke zaken. Maar een hele week, een heel jaar heel hard werken op een manier die niet bij je past, waar je bijna nooit blij van wordt en waar je weinig waardering voor krijgt… Dat is volgens mij geen gezonde manier van leven. Neem voldoende (adem)pauzes, zorg voor rustmomenten, zorg voor meer dan voldoende hersteltijd, verander kleine dingen waar je invloed op hebt.

Nu, aan het einde van mijn eerste jaar ‘fulltime ondernemer zijn’, kijk ik terug op alles wat er veranderd en gebeurd is in mijn leven de afgelopen periode. Ik wil altijd graag leren van alles wat ik doe en waar ik mee bezig ben en reflecteren helpt mij hierbij.

2018 – was een jaar van verdriet, onzekerheid, terugtrekken, mezelf terugvinden, wandelen, hardlopen, fysiek sterker worden, mentaal sterker worden, zoeken, nadenken, solliciteren, bouwen en opnieuw beginnen en heel veel (soms ook uit onverwachte hoek) lieve mensen om mij heen.

2019 – was een jaar van heel veel nieuwe energie. Een compleet nieuwe start van alles, met mensen om mij heen die in mij geloven, mij vertrouwen en heel veel liefde geven.

Wat deed ik zoal het afgelopen jaar?
 • Interim projectleider S&W Consultancy
 • Interim projectleider bij Viazorg
 • Opstarten van groepscursussen Mindful Lopen
 • Mindful Lopen cursus voor een organisatie opstarten en organiseren
 • Investeren in Virtual Reality en natuurbeleving
 • Marketing & PR, werken aan zichtbaarheid
 • Website & logo ontwerpen en bouwen
 • Scholing en cursussen (social media training, Leefstijlcoach, Mindful Trail Run, Mindful Run & Zwanger, Powerwalking, Ambassadeur Landschapspark Borsele, Bofit)
 • Individuele Mindful Lopen cursus geven
 • Individuele wandelcoaching inzetten
 • En nog wat mooie kortere projecten…
Maar met zo’n lijst, wat vind ik dan het leukst? Waar krijg ik de meeste energie van? Wat geeft mij voldoening?

Het mooiste vind ik het om er te kunnen en mogen zijn voor iemand. Zowel in de groepscursussen als in de individuele trainingen kan ik mijzelf daar helemaal in kwijt. Ik kom altijd gelukkiger terug dan dat ik wegging. Iets voor iemand betekenen, dat is zo fijn. Ik ben dan ook heel dankbaar dat die ander mij toelaat in zijn/haar leven. Dat is ook de reden dat ik mijzelf meer en meer ben gaan richten op coaching van mensen.

Bijzonder vind ik zelf om nu te beseffen dat ik weer terugga naar mijn basis, waar ik ooit ben begonnen toen ik ongeveer 25 jaar was. Ik ben van origine Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH) en ben geruime tijd jobcoach geweest. Daar mocht ik mensen begeleiden naar betaald of onbetaald werk. Mensen van waarde laten zijn en mensen zichzelf waardevol laten voelen. Ik kijk nog altijd met veel plezier en voldoening terug op die tijd.

Verder ben ik de natuur en buiten zijn nog nooit zo gaan waarderen als de afgelopen 1,5 jaar. De natuur is er altijd en is zo gezond voor lichaam & geest. Ik heb gemerkt dat heel veel mensen te weinig de (meer)waarde ervan weten en beseffen wat het voor hen kan betekenen.

Hiermee is mijn missie compleet.

Mensen – begeleiden & coachen – Natuur.

In 2020 ga ik mijzelf dan ook helemaal richten op het begeleiden & coachen van mensen in of met de natuur.

Hiervoor ga ik de opleiding tot leefstijlcoach afronden en ik volg eind januari nog een extra wandelcoachopleiding van Mindful Run. Ik ben overtuigd van de ideale combinatie van buiten (natuur), bewegen, mindfulness & ademhaling.

Ik wil iedereen bedanken die mij het afgelopen jaar heeft gesteund. Ik wil ook alle deelnemers aan de cursussen Mindful Lopen en Powerwalkinglessen bedanken! Ik heb veel geleerd van jullie allemaal. Zoveel verschillende mensen mogen leren kennen en ontmoeten en samenwerken, dat is geweldig! Nieuwe en andere mensen verrijken je leven. Samen is echt beter. Dus doe veel mooie & leuke dingen samen, lach & huil samen en de wereld wordt een beetje mooier!

 

2 Comments on “Terugblik en de toekomst…

 1. Wat een mooi geschreven artikel. Wat heb je veel gedaan en gegeven het afgelopen jaar. Heel hard gewerkt en gestudeerd. En het is je gelukt. Wat ben je een warm en positief mens en ik ben super trots op je, mijn dochter.

 2. Mooi verhaal Esther!!
  Blijf dicht bij jezelf,dat voelt het best.
  Wens je een in alle opzichten een goed nieuwjaar toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: