fbpx

Twijfel en geen angst

Ik ben geen complot-denker.
Ik benijd de regering niet.
Ik denk niet dat ik het beter zou doen.
Ik scheld niet op Rutte of andere leiders….

Maar ik mis eerlijke, open discussies en gesprekken over voor- en nadelen van de lockdown en alle maatregelen die daaruit voortvloeien.
Ik mis genuanceerde denkwijzen die veelvuldig BEIDE kanten van de MEDAILLE belichten.
Er is nooit alleen maar 1 verhaal. Er zijn zoveel kanten aan 1 verhaal…

Het virus, de zieken en de ic/zorgbelasting aan de ene kant.
De verarming, vereenzaming, verschraling, achteruitgang van gezondheid, welzijn, saamhorigheid en verharding van onze samenleving aan de andere kant.

Niet alleen de gezondheid in de meest basale fysieke en medische vorm (met de dood als grote angst en bedreiging), maar ook gezondheid vanuit een holistische kijk (lichaam & geest) welzijn, liefde, menselijkheid EN sterfelijkheid …

Als je anders denkt over de lockdown, oprecht twijfelt over of dit allemaal nog wel oké is…
Dan ben je negatief of heb je niet genoeg geduld of ben je een complot-denker of asociaal en breng je mensenlevens in gevaar… Ik ben dat trouwens allemaal niet – niet negatief (rasoptimist is mijn bijnaam al veel jaren) en niet asociaal of dom (althans dat laatste vind ik zelf…).
Maar mag ik ook twijfelen?

Onze Vrijheden zijn allemaal weg en heel veel mensen lijken dat normaal te vinden. Er wordt gesproken over dat de samenleving zo, op 1,5 meter, zal moeten blijven bestaan voorlopig (september? oktober?). Er wordt van alles aangepast op die afstand en veel mensen lijken dat oké te vinden. Er zijn kliklijnen, boetes op zaken die je 6 weken geleden niet kon bedenken en vrij weinig mensen lijken dat erg of verdrietig te vinden.

Ik vind het bizar, absurd, verwonderlijk, vreemd, naar en verdrietig dat dit gebeurd. En het bizarre is ook dat ik het bijna niet op durf te schrijven vanwege alle gekte en angst in de samenleving.

Ik denk dat er op dit moment meer schade aangericht wordt door eenzaamheid, opsluiting, gebrek aan liefde en contact, gebrek aan beweging en sociale activiteiten en gesprekken en stress en angst die er heerst.

Hoe lang blijft al dit gerechtvaardigd? Ik wil echt graag mee in de ideeën en huidige opvattingen van “ons Nederland”, maar ik voel en zie het niet. Overtuig me, alsjeblieft… maar niet met angst voor de dood, boetes, kliklijnen, aanpassingen in de grondwet en aantallen doden….

Vandaag vier ik vrijheid in alle rust en stilte en ik hoop met heel mijn ♥️ dat we in Nederland snel weer echt vrij kunnen zijn.

One Comment on “Twijfel en geen angst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: