fbpx

Bezinningstochten

Ga je mee op avontuur? Stap voor stap, van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Een dag of een paar dagen samen op pad, een (kortere of langere) pelgrimstocht door Zeeland. Op zoek naar jezelf, naar wie je werkelijk bent. Wandelen, genieten, natuurbeleving, mindfulness, meditatie, oefeningen & opdrachten. 

Als jij het gevoel hebt dat:

 • je maar door blijft gaan zonder te stoppen;
 • je bang bent om tot stilstand te komen;
 • je rondjes draait met dezelfde gedachten en hersenspinsels;
 • je in een keurslijf zit waarvan je voelt dat het niet meer bij je past;
 • je niet weet wat je wilt, voelt en nodig hebt;
 • je telkens goede voornemens hebt, maar er niks van komt.

De bezinningstochten zijn bedoeld voor mensen die meer de natuur in willen, houden van een flink eind wandelen, niet bang zijn voor regen of buiten plassen en dit willen combineren met persoonlijke coaching en begeleiding.

Uniek avontuur

Het is een uniek avontuur, een ontdekkingstocht, waarin we samen op pad gaan in Zeeland, zodat jij kunt;
 • ontdekken waar je emoties vandaan komen;
 • zien welke oude overtuigingen en gedachten ervoor zorgen dat jij je voelt zoals je je voelt;
 • leren luisteren naar de signalen van je lijf;
 • voelen wat er gevoeld mag worden; 
 • verzachten naar jezelf;
 • ontdekken hoe je hoofd en hart weer kunt verbinden;
 • ontdekken waar je naar verlangt en wat voor jou écht belangrijk is;
 • ontdekken welke stappen je mag gaan zetten in de richting die klopt voor jou.
Stap uit je hoofd en ga luisteren naar je gevoel en je lichaam. 

Al wandelend kom je tot rust en komen er allerlei processen op gang. Door inspanning komt ontspanning van lichaam, geest & ziel. Door stilte komt inzicht. Door fysieke kracht en beweging ga je echt voelen en ervaren, kom je in het NU. Door de natuur voel je jezelf verbonden met een groter geheel.

Zodat je stap voor stap de omslag kan maken van “altijd maar aan staan en doorgaan” naar “ZIJN met wat er IS”. Dat je tot stilstand komt en echt gaat luisteren naar jezelf. Dat je de signalen van je lichaam leert kennen. Dat je het fijn gaat vinden om tijd door te brengen met jezelf. Dat je keuzes gaat maken die goed voor je zijn en die passen bij wie je nu bent. Dat je weer levenslust gaat voelen en dat je stevig leert staan voor wie je bent en wat je hier op aarde komt brengen.

Welke tochten zijn er mogelijk?

Vanaf komende zomer zijn er een aantal verschillende mogelijkheden waaruit je kan kiezen/jezelf voor kan opgeven:

 1. Individuele bezinningstocht – 1 dag
 2. Individuele bezinningstocht – 2 dagen (1 overnachting)
 3. Groepsbezinningstocht – 1 dag
 4. Groepsbezinningstocht – 2 dagen (1 overnachting)

1. Bij de individuele bezinningstocht voor 1 dag gaan we samen vroeg in de ochtend op pad om een wandeling van ongeveer 14-16 km te maken. Voorafgaand aan deze bezinningsdagtocht heb je een intakeformulier ingevuld waarop je jouw vragen en wensen over wat je wil leren en ontdekken hebt genoteerd. Tijdens de wandeling gaan we afwisselend samen aan de slag. Er zijn stukken dat je alleen (beetje meer uit elkaar) en in stilte loopt en er zijn volop momenten waarin we zaken bespreken, stilstaan of zitten en oefeningen doen.

Afhankelijk van jouw vraag maak ik een programma op maat voor de dag voor jou. Afhankelijk van jouw wensen (eten, drinken) het kostenplaatje variëren van € 249,- tot € 299,- incl.Btw. Stuur mij een email met je vraag en wens(en) en in overleg plannen we een dag samen in.

2. Bij de individuele bezinningstocht voor 2 dagen gaan we 2 dagen samen op pad. We overnachten op een mooie plek in de Zeeuwse natuur en net als bij de dagtocht varieert het programma in stilte, lopen, zitten, praten, luisteren, oefeningen, ervaren, voelen enz. Voorafgaand aan deze bezinningsdagtocht heb je een intakeformulier ingevuld waarop je jouw vragen en wensen over wat je wil leren en ontdekken hebt genoteerd. Afhankelijk van jouw vraag maak ik een programma op maat voor de 2 dagen specifiek voor jou. Als we 2 dagen op pad gaan kunnen we natuurlijk meer de diepte in en zal de tweede dag meer intuïtief ingevuld worden door mij, ingegeven door de ervaringen tijdens de eerste dag.

Afhankelijk van jouw wensen (eten, drinken, overnachting) kan het kostenplaatje variëren van € 599,- tot € 699,- incl.Btw. Stuur mij een email met je vraag en wens(en) en in overleg plannen we de dagen samen in.

4. Bij de groepsbezinningstocht voor 1 dag gaan we in een groepje van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers een mooie wandeling maken van ongeveer 14-16 km. Tijdens de wandeling gaan we afwisselend samen aan de slag. Er zijn stukken dat je alleen (beetje meer uit elkaar) en in stilte loopt en er zijn volop momenten waarin we zaken bespreken, stilstaan of zitten en oefeningen doen. In een groep is het altijd mooi om met elkaar te delen, uitwisselen van ervaringen en samen te ontdekken. Je zorgt zelf voor je eten en drinken die dag. Ik zorg voor al het andere (behalve het weer…).

Kosten? € 55,- incl. Btw, inclusief wandeling, iets lekkers onderweg, dagprogramma, hand-out.

Data: zondag 28 mei of maandag 29 mei aanstaande (1e & 2e Pinksterdag), zondag 25 juni. Meer data volgen.

Tijd & locatie: vertrek rond 9.00 uur (startlocatie wordt later gedeeld, ergens in de Zak van Zuid-Beveland, Landschapspark Borsele). Aankomst op startlocatie rond 15.30/16.00 uur, afronding 16.00/16.30 uur.

5. Bij de groepsbezinningstocht voor 2 dagen gaan we in een groep van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers 2 mooie wandelingen maken van ongeveer 14-16 km per dag. Tijdens de wandeling gaan we afwisselend samen aan de slag. Er zijn stukken dat je alleen (beetje meer uit elkaar) en in stilte loopt en er zijn volop momenten waarin we zaken bespreken, stilstaan of zitten en oefeningen doen. In een groep is het altijd mooi om met elkaar te delen, uitwisselen van ervaringen en samen te ontdekken.

De eerste dag zorg je voor je eigen eten en drinken, einde van de dag is er een eenvoudige maaltijd. De tweede dag is er ontbijt, voldoende aanwezig om jouw eigen lunchpakket samen te stellen en een eenvoudige avondmaaltijd geregeld. We slapen in tentjes (zelf regelen) op een mooie plek in de natuur in de Zak van Zuid-Beveland in Zeeland.

Heb je interesse? Stuur mij een email met jouw voorkeuren qua data in de zomervakantie of in het najaar. Data volgen.

 

This function has been disabled for Hetisesther.

%d bloggers liken dit: