fbpx

Familieopstelling

Een familieopstelling laat je zien hoe jij wordt gestuurd op jouw levenspad. Dit gebeurt vanuit onbewuste patronen en dynamieken uit jouw familiesysteem. 

Je bent een kind van je vader en je moeder

Je biologische ouders hebben je dit leven geschonken. Dat had niemand anders kunnen doen. Je ouders zijn wie ze zijn. Ze hebben allebei hun mooie kanten en minder mooie kanten. Wanneer je je ouders niet accepteert zoals ze zijn, neem je niet je plek in als hun kind en in het familiesysteem. Dit doe je bijvoorbeeld door oordelen of verwijten over hun gedrag als ouder, of door als kind voor ze te gaan zorgen. 

Je bent 50% je biologische vader en 50% je biologische moeder. Als je hen afwijst, wijs je eigenlijk ook jezelf af. Je ervaart dit bijvoorbeeld doordat je innerlijk niet tot rust komt of nooit echt tevreden bent over jezelf. Wanneer je je biologische vader en biologische moeder voluit aanneemt, met al hun mooie en minder mooie kanten, ga je ook jezelf als hun kind voluit aannemen. Je gaat dan, zoals dat heet, op jouw plek staan in je familiesysteem. Wanneer je op je plek staat in je familiesysteem ervaar je (meer) innerlijke rust en stevigheid. Dan ben je (meer) in verbinding met jouw unieke zelf. Van daaruit kun je makkelijker goede keuzes maken die voor jou als mens (lichaam, geest en ziel) gezond zijn.

Familieopstellingen zijn dus helend voor jouw eigen systeem en jouw hele omgeving. Het ondersteunt jou bij het aannemen van jouw eigen plek in jouw familiesysteem. Wanneer je hier inzichten uit haalt, geeft een familieopstelling ruimte voor nieuwe stappen en ontwikkeling bij persoonlijke vraagstukken of patronen die steeds weer terugkeren

Wanneer doe je een familieopstelling?

Wanneer je niet verder komt met steeds hetzelfde probleem of dezelfde vraag, is het belangrijk om te ontdekken waar dit probleem vandaan komt. Omdat we nu eenmaal onlosmakelijk lid zijn van ons familiesysteem, ligt de oorsprong van veel van onze vragen in het familiesysteem. Een familieopstelling kan verbanden van vroeger en nu zichtbaar maken.

Familieopstellingen kun je op allerlei manieren doen. Er zijn therapeuten en organisaties die familieopstellingen doen met representanten. Hierbij worden (andere) mensen ingezet die representant zijn in en voor jouw vraagstuk. Zij worden dan opgesteld in een ruimte en maken zichtbaar wat er leeft en waar en knelpunten, pijnpunten en patronen liggen. Hier kun je er meer over lezen.

Familieopstellingen kun je ook met materiaal doen zoals blaadjes, lapjes stof of poppetjes. In mijn praktijk werk ik met poppetjes en een beweegbare tafel(veld).

Kosten?

Een sessie familieopstelling duurt 60 tot 80 minuten en kost € 85,-. Deze sessie is los van een coachingstraject te boeken.

Ik wil meer informatie of direct een sessie boeken!

This function has been disabled for Hetisesther.

%d bloggers liken dit: