fbpx

Workshop Gezond & Ontspannen ademen (Let’s GO!)

Een bewuste en gezonde ademhaling heeft veel positieve invloed heeft op jouw stress-gevoel, innerlijke (on)rust en algehele gezondheid. Er zijn veel fysieke klachten die kunnen ontstaan door ‘verkeerd’ of ongezond ademen. Als je start met bewust en gezond ademen, dan start je met het bewust creëren van meer rust, meer energie en meer veerkracht. Let’s GO!

Heb jij wel eens last van stress? Heb je behoefte aan meer rust en meer energie? Heb jij een ‘vol’ hoofd, pieker je veel en blijf je altijd maar ‘aan’ staan? Voel je jezelf vaak moe of ben je moe als je wakker wordt in de ochtend? Ben je snel buiten adem met lopen of sporten?

De workshop ‘Gezond & Ontspannen ademen, Let’s GO!’

Voor wie? De workshop “Gezond & Ontspannen ademen, Let’s GO!” is voor iedereen geschikt, en in het bijzonder voor mensen met vermoeidheidsklachten, stress, chronische pijn en slaapproblemen. Door inzicht te krijgen in je ademhaling, kun je zelf, elke keer als het nodig is, de rust terugbrengen in je lichaam en in je hoofd.

Wat? Je leert technieken, waarmee je je fysieke gezondheid kan verbeteren en je mindset positief kunt ontwikkelen en veranderen. Je reset je lichaam en je brein, zodat die samen optimaal kunnen functioneren. Na de workshop ben je in staat zijn om stappen te maken richting meer energie, minder stress en een betere gezondheid.

  • Kennismaking en introductie.
  • Uitleg theorie met veel interactie en praktische oefeningen – bewustwording van de eigen ademhaling en mindset.
  • Verschillende ademhalingsoefeningen om stress, hoofdpijn, buikpijn, piekeren e.d. te verlichten en je energielevel en slaap te verbeteren.
  • Ervaringen delen, tips voor thuis & praktische vragen beantwoorden.
Wat levert de workshop op?
  1. Kennis over jouw algehele gezondheid, immuunsysteem, conditie en uithoudingsvermogen en hoe je deze kunt verbeteren m.b.v. jouw ademhaling.
  2. Een techniek om verzuring van je lichaam tegen te gaan.
  3. Versterken van je hart-brein verbinding.
  4. Mogelijkheden leren om lichamelijke en mentale blokkades los te laten.
  5. Meer focus, rust, controle en zelfvertrouwen.
  6. Beter om kunnen gaan met stress.

Het is een unieke workshop die alle kennis, kunde en ervaring van de drie methodes combineert! Ik zie de kracht van alledrie de methodes en ik zie ook de verschillen van inzetbaarheid en mogelijkheden voor mensen. Graag geef ik het beste aan al mijn klanten dus combineer ik deze methodes. De workshop wordt dan ook steeds meer gezien als een preventiemiddel voor uitval/ziekteverzuim door stress en overbelasting. Een basistraining die eigenlijk ieder mens zou moeten krijgen vind ik!

Ja, ik wil meer informatie!

 

Training/workshop ‘Gezond & Ontspannen Ademen – Let’s GO!’ (bedrijven)

Op verzoek geef ik deze workshop voor een grotere groep mensen (ongeveer 12 deelnemers). Het is een workshop die goed preventief inzet kan worden om stress klachten te verminderen en gezondheid van medewerkers te bevorderen.

Wat? De training/workshop kan binnen en buiten gegeven worden en duurt ongeveer 1,5 uur. (N.B. Er kan ook een kortere workshop gegeven worden of juist nog een uitgebreidere/langere versie.) Het is een interactieve workshop waarbij je naast een stuk theorie ook direct gaat oefenen, jezelf gaat checken en ontdekken hoe jij eigenlijk ademt! Je krijgt handige tips mee om direct thuis aan de slag te gaan met jouw gezonde en ontspannen ademhaling. 

Waar? Op verzoek, locatie in Zeeland of West-Brabant.

Kosten? Graag maak ik een offerte op maat, afhankelijk van de vraag, aantal deelnemers en locatie.

Workshop ‘Gezond & Ontspannen Ademen – Let’s GO!’ (particulieren)

Deze nieuwe ademhalingstraining/workshop, ‘Gezond & Ontspannen Ademen – Let’s GO!’ is dus een combinatie van al mijn kennis & ervaring met Buteyko, Wim Hof, hartcoherentie, meditatie en mindfulness.

Je leert over de meest gezonde ademhaling, je test jezelf qua ademhaling, je leert over jouw zenuwstelsel en brein, je leert over de samenwerking tussen jouw reptielen brein, limbisch systeem en je hart, je leert hoe je jezelf kunt activeren in energie en hoe je meer innerlijke rust kunt creëren.

Een uitgebreide en interactieve workshop die je bij blijft. Dit komt doordat het heel praktisch is, met beide benen op de grond en je alles zelf gaat testen en ervaren tijdens de workshop. Na afloop ontvang je ook nog een hand-out waar alle informatie en oefeningen in het kort nog eens op staan. Kortom, een hele mooie leerzame ervaring die je niet wil missen!

Wanneer? Nieuwe data volgen in september en oktober.

Wat? De training/workshop is in principe buiten in de natuur en duurt ongeveer 1,5 uur (19.30-21.00 uur). Het is een interactieve workshop waarbij je naast een stuk theorie ook direct gaat oefenen, jezelf gaat checken en ontdekken hoe jij eigenlijk ademt! Je krijgt handige tips mee om direct thuis aan de slag te gaan met jouw gezonde en ontspannen ademhaling. We maken tijdens de training een kleine wandeling van ongeveer 2 tot 3 km.

Waar? Start vanaf de molen in Heinkenszand.

Kosten? € 35,-  p.p. (de workshop gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 4)

Waarom een workshop ademhaling?

Door angst en stress kun je onbewust een verkeerde ademhaling krijgen, waardoor elke negatieve ervaring nog meer lading krijgt. Heel veel mensen ondervinden daar zeer vervelende en nadelige gevolgen van. Zoals gevoeligheid voor infectie met virussen/bacteriën, slaapproblemen, weinig energie, spierkrampen, trillingen, hartritmestoornissen, een opgejaagd en onrustig gevoel, duizeligheid, slechte concentratie, hoge bloeddruk, hoofdpijn, buikpijn en nog zo’n 250 andere lichamelijke en psychische klachten, die je mogelijk nog niet hebt kunnen verklaren.

De afgelopen jaren ben ik stap voor stap meer te weten gekomen over ademhalen. Het begon bij mijn Mindful Run opleiding waar ik leerde over de Buteyko methode. Razend interessante materie. Waarbij ik steeds meer mensen eerder over deze gezonde ademhaling als basis voor rust en meer energie. Maar naast de Buteyko methode zijn er nog meer manieren van ademen die gezond zijn voor lichaam & geest. Vanuit deze nieuwsgierigheid naar meer variatie en ontwikkeling op het gebied van ademhalen, ben ik mijzelf verder gaan scholen/trainen op het gebied van ‘de ademhaling’. Hierin ontdekte ik de hartcoherentie methode en de Wim Hof methode. Allebei mooie aanvullende methodes om jouw eigen ademhaling te trainen en er gezondheidswinst mee te behalen. Dit is keer op keer nauw verbonden met mindfulness & meditatie, waar ik al veel ervaring mee heb.

Sinds ik met bewust en gezond ademen aan de slag ben gegaan heeft het mij alleen maar positieve ervaringen opgeleverd. Zowel persoonlijk – meer energie, minder stress, meer gezondheid – als professioneel – traumaheling, emoties eindelijk doorvoelen of erbij kunnen komen, minder stress, meer energie, meer gezondheid e.a.

Ik gebruik de Buteyko methode nog altijd veelvuldig als basis/fundament van het gezond ademen. Van daaruit kun je dan ook aan de slag met hartcoherentie training en vervolgens met de Wim Hof methode. Drie super mooie en krachtige methodes om je gezondheid te ondersteunen en verbeteren.

Alleen is niet elke methode direct inzetbaar en toepasbaar bij alle mensen. Als je in een zware burn-out zit en je cortisol waarden zijn erg hoog, dan is starten met Wim Hof niet handig. En ook als je last hebt van hyperventilatie is Wim Hof vaak niet direct de handigste keuze om mee te starten heb ik gemerkt. De Buteyko methode en hartcoherentie zijn dan goede methodes om op een rustige manier met ademhaling aan de slag te gaan.

Starfish Health CAT collectief

 

This function has been disabled for Hetisesther.

%d bloggers liken dit: