fbpx

Holistische coaching

Unieke persoonlijke methode van holistische (wandel)coaching in Zeeland

Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van bewegen (lopen, wandelen) met natuur heel erg gezond is voor mensen. Het levert namelijk een unieke en essentiële  bijdrage aan het positieve en structurele herstel van mensen na (een) verlies, bij angsten, depressie, stress en burn-out klachten.
Wandelcoaching

Wandelcoaching is het coachen van mensen tijdens het wandelen in de natuur. Je wordt lichamelijk en geestelijk in beweging gezet. Voor veel mensen is het makkelijker om te praten tijdens een wandeling. Door te lopen en te praten ontstaat er activiteit in de mentale en emotionele processen. Verstand en gevoel worden met elkaar verbonden. Door het wandelen kan je helderder nadenken en is het eenvoudiger om je gevoel onder woorden te brengen.

Wandelcoaching zorgt ervoor dat je weer in contact komt met jezelf. De natuur helpt je daarbij. Door de combinatie van bewegen en natuur maakt je lichaam stoffen aan die je een blijer en positiever gevoel geven. Ontspanning helpt je om op een nieuwe, andere manier naar jezelf en eventuele problemen te kijken.

Wat is holistische coaching?

In mijn praktijk biedt ik altijd holistische coaching en training aan. Voor mij is holistisch werken dat ik de mens zie als een geheel, waarbij lichaam, geest & ziel verbonden zijn met elkaar. Jouw hele mens-zijn is een samenhangend systeem van jouw lichaam, geest & ziel. Deze doorlopen samen een continu proces van beïnvloeding. 

Ik bedoel daarmee dat ik naar jou kijk als compleet mens met alles wat bij jou (leven) hoort. Ik denk met je mee over je klachten en disbalans in een zo breed mogelijk spectrum.

Het gaat dan over emotioneel, spiritueel, fysiek, mentaal, energetisch, slaap, voeding, beweging, zingeving, sociale contacten, gezondheid en welzijnOm zo samen met jou te onderzoeken waar je aan de slag kan om jezelf beter te voelen en meer in balans te komen.

Ik wil je daarbij leren hoe je kan luisteren naar de signalen die je lichaam je toefluistert, zodat het niet meer nodig is dat je lichaam gaat schreeuwen om aandacht te krijgen voor wat er is. Het is mijn doel om leiderschap bij jou te ontwikkelen over je eigen gezondheid en welzijn. Wanneer jij echt veranderd, veranderd alles om je heen. 

Omdat ik deze brede manier van kijken zo belangrijk vindt, werk ik intensief samen met de Vitaliteitsgroep. Ik sta voor een multidisciplinaire, integrale aanpak waar dat nodig is. Ik heb zelf nu eenmaal niet altijd alle kennis en kunde in huis voor specifieke problematiek. Dus als het voor jou nodig en gewenst is kan ik snel en kort doorverwijzen naar de juiste therapeut, trainer of coach die jou verder kan helpen. Zo kan ik altijd een compleet pakket op maat aanbieden.

Methode van coaching

In mijn eigen, unieke methode werk ik dus met de natuur als basis gecombineerd met lopen (wandelen), ademhaling, meditatie, mindfulness, yoga, tai gong, shinrin yoku. Ik begeleid mensen 1 op 1 als zij niet goed in hun vel zitten. Samen werken we aan vermindering van stress, rust en balans van lichaam & geest. Zodat goed functioneren op het werk, school en thuis weer gewoon lukt. Samen gaan we de buitenlucht in waar we wandelen en/of hardlopen. We praten, we lopen, we doen oefeningen en ik geef concrete adviezen.

Ik motiveer, activeer en zo worden doelen bereikt. Alles is gericht op fysiek, mentaal en emotioneel herstel. Rust in het hoofd, in het lijf, acceptatie en ook eigen regie komt terug. Bewegen zorgt ervoor dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten.

Allerbelangrijkste doel? Essentiële vaardigheden (aan)leren om in balans te kunnen blijven in het leven.

De coaching kan ook gecombineerd worden met de (NEI) therapie bij mij in mijn praktijk aan huis.

Kosten: € 85,- per sessie (60 tot 80 minuten) in Heinkenszand. Ik werk (vrijwel altijd) in trajecten van minimaal 4 sessies (€ 349,- inclusief intake). N.B. (dit is een particulier tarief, voor bedrijven hanteer ik een ander tarief vanwege extra werkzaamheden/contacten)

Ben je nieuwsgierig naar mij en mijn unieke methode van coaching & begeleiding? Neem dan eens vrijblijvend contact op voor een kennismakingswandeling in de natuur. 

De kennismakingswandeling (rondom Heinkenszand) duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Kosten: € 25,-.

Holistisch coachingstraject (particulier)

Een holistisch coachingstraject bij mij betekent dat we samen intensief aan de slag gaan om jouw balans en veerkracht te herstellen of verbeteren. Door allerlei factoren in het leven kan jouw balans van lichaam, geest en ziel verstoord of ontregelt raken en soms lukt het niet om deze balans op eigen kracht weer te herstellen. 

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de ernst van de disbalans biedt ik de volgende trajecten aan:

  1. Coachingstraject kort – 4 sessies van 1 tot 1,5 uur, binnen & buiten, inclusief intake, terugkoppeling per email, huiswerkopdrachten en andere materialen. Prijs: € 349,-
  2. Coachingstraject middel – 6 sessies van 1 tot 1,5 uur, binnen & buiten, inclusief intake, terugkoppeling per email, huiswerkopdrachten en andere materialen. Prijs: € 520,-
  3. Coachingstraject lang – 8 sessies van 1 tot 1,5 uur, binnen & buiten, inclusief intake, terugkoppeling per email, huiswerkopdrachten en andere materialen. Prijs: € 699,-
Holistisch coachingstraject (zakelijk)

Een holistisch coachingstraject via mij betekent dat ik samen met uw werknemer intensief aan de slag ga om de balans en veerkracht te herstellen of verbeteren. Ik onderhoud contacten met de werkgever, bedrijfsarts en arbeidsdeskundige waar nodig en gewenst. Ik koppel regelmatig terug over de stand van zaken van het traject en ben altijd bereid tot extra toelichting. Ik ben snel inzetbaar (binnen 24 uur een kennismakingscontact) en lever resultaat (binnen 12 weken weer aan het werk). In samenwerking met de Vitaliteitsgroep kan ik een zeer compleet aanbod op het gebied van stress- en burn-out leveren voor uw organisatie.

Starfish Health CAT collectief

This function has been disabled for Hetisesther.

%d bloggers liken dit: