fbpx

Mindful Lopen Cursus

Wat is Mindful Lopen?

Het is bewegen (buiten, in de natuur) zonder prestatiedruk, met aandacht voor je ademhaling in combinatie met mindfulness- en yoga(oefeningen).  Dat is de effectieve Mindful Run-methode. Het werkt stressverlagend en geeft energie. Ik wil graag iedereen laten delen in de kennis over ademhaling, mindfulness en bewegen.

Het Mindful Run-concept staat voor de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen / Wandelen met als resultaat:

MINDER STRESS en MEER ENERGIE.

Mindfulness, is het bewust je aandacht brengen naar het hier en nu. Mindful Run laat je kennismaken met verschillende facetten van het hardlopen en leert je daarbij goed te luisteren naar je eigen lichaam. Je wordt je tijdens de 5 weekse cursus bewust van je loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer bewust (van je eigen lichaam) te lopen, maak je je hoofd leeg, is de kans op blessures vele malen kleiner en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken pas je toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe beter je de energie die zuurstof geeft, kunt verdelen. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen. Je krijgt hierover kennis aangereikt en kunt jezelf testen tijdens de cursusweken.

Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Helaas leggen veel sporters zich teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en te lopen met een lach. Uiteraard kun je hierbij dan ook een topprestatie wegzetten, waarvan je dan veel meer zal genieten.

Wil je graag in groepsverband leren hoe je Mindful kunt (hard)lopen, dan is de 5-weekse cursus Mindful Lopen geschikt voor jou.

5-weekse Mindful Lopen cursus

Lopen met je hart, de juiste ademhalings- en looptechniek en het gebruik van mindfulness. Dat is Mindful Lopen!

Deze training is voor iedereen die meer wil dan alleen wandelen of hardlopen. In de 5-weekse Mindful Lopen cursus krijgen je wandelingen en hardlooptrainingen een nieuwe impuls. De training is zo opgezet dat iedere wandelaar en/of hardloper kan meedoen. Alle cursussen van Mindful Lopen hebben als doel om jou beter laten te ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: “MEER ENERGIE“.

Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het wandelen en hardlopen toepast, maar juist in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het lopen bent.

MELD MIJ AAN!

De cursussen starten iedere 5-weken opnieuw, maar wel op verschillende tijden en locaties, afhankelijk van de wensen en behoeften. Kijk voor de exacte data en de locaties op DEZE website.

Tarieven

Een Mindful Lopen cursus kost € 95,- (incl. BTW). Je krijgt hiervoor  5 x 1,5 uur training in groepsverband (min. 5 – max. 10 deelnemers). Voor een individuele cursus geldt een ander tarief (€ 375,-).

Het Mindful Run concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, van MindfulRun Nederland.

%d bloggers liken dit: