fbpx

Holistische NEI Therapie

Met Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, vind je de oorsprong van de disbalans die tot je klachten heeft geleid. Je gaat naar de oorzaak van je klachten en herstelt de balans. Oude patronen laat je los, waardoor symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. Lange praatsessies zijn niet nodig. Ook herbeleving van trauma’s hoeft niet. De kracht van NEI therapie is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt.

Wat is NEI therapie? NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Deze therapie is (door)ontwikkeld door Roy Martina en is een combinatie van reguliere psychotherapie in combinatie met NLP en Oosterse Geneeswijzen. Groot voordeel is dat je binnen deze behandelmethode al na een enkele behandeling veranderingen kunt merken.

Ik ga na een eerste kennismaking direct op zoek naar waar jouw probleem of klacht uit bestaat en daarna ga ik kijken waar die klacht vandaan zou kunnen komen aan de hand van testen met een energetisch meetinstrument, de biosensor. Holistische NEI therapie staat ervoor dat ik altijd kijk naar jou als compleet mens. Ik bedoel daarmee dat ik kijk naar oorzaken van klachten in een zo breed mogelijk spectrum (emotioneel, spiritueel, fysiek, mentaal, energetisch, slaap, voeding, beweging, zingeving, sociaal, gezondheid en welzijn). Om zo samen met jou te onderzoeken waar je aan de slag kan om jezelf beter te voelen en meer in balans te komen. 

De NEI therapie pakt niet de klacht aan, maar de oorzaak van de klacht. Vaak ligt een emotionele gebeurtenis in de vorm van een blokkade uit het heden of verleden ten grondslag aan jouw huidige fysieke of emotionele klacht. Dat kan zijn in je huidige leven, maar dat zou ook in een vorig leven veroorzaakt kunnen zijn of overgenomen van één van je (voor)ouders. Ook kan de oorzaak puur fysiek zijn en dan kan ik achterhalen welke manier op fysiek vlak deze oorzaak het beste aangepakt kan worden. Soms kan dat betekenen dat ik je moet doorverwijzen, soms betekent het dat je een bepaald voedingssupplement kunt nemen of een bepaald patroon kunt veranderen waardoor jouw klacht wordt opgeheven of verminderd.

De klachten kunnen heel divers zijn. Van lichamelijke klachten tot aan meer emotionele klachten. Denk aan buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen, pijnlijke spieren, onzekerheden, moeite met hechten, allergieën, huidklachten etc. NEI therapie is een methode om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties.  

Bij welke klachten helpt NEI therapie?

NEI therapie helpt bij lichamelijke en emotionele klachten. Dat kan echt van alles zijn zoals bijvoorbeeld:

 • Hoofdpijn, migraine
 • Huidaandoeningen zoals eczeem
 • Maag/darmklachten
 • Menstruatieklachten
 • Nek-, rugklachten
 • Ongeduld
 • Chronische ontstekingen
 • Slapeloosheid, spanningen, somberheid, angstklachten, depressie
 • Klachten aan spieren, pezen, banden en gewrichten
 • Traumaverwerking
 • Vermoeidheid
 • Weinig zelfvertrouwen

Hoe werkt NEI therapie?

Misschien is het je bekend dat een deel van je gedrag bewust gebeurt maar een heel groot (veel groter deel zelfs) wordt onbewust in actie gezet. Van daaruit is het misschien beter voor te stellen dat (oude) emoties onbewust tot klachten kunnen leiden. Dit is aan te pakken met NEI therapie.

Met de kennis en ervaring die ik inmiddels heb en de techniek die ik kan toepassen kan ik door middel van de biosensor aan je onderbewuste vragen waar de klacht vandaan komt. Soms komt een klacht vanuit één emotie maar het kan ook zijn dat het dieper zit en een opstapeling van emoties is. Ik kan die oude emoties, die opgeslagen zijn in je cellen, opheffen/neutraliseren, zodat klachten verdwijnen.

Wat zijn de voordelen van NEI?

 • Beperkt aantal sessies nodig
 • Herleven van trauma  is niet nodig
 • Geen lange praatsessies
 • Snel effect
 • Permanente oplossing van het probleem
 • Pakt de oorzaak aan, niet de symptomen

Meer informatie over NEI Therapie vind je op de website van de beroepsvereniging, www.vvnt.nl/over-nei. Wil je weten wat een biosensor is? Kijk dan op deze website.

Aanpak en tarief

Een losse NEI sessie bij mij in de praktijk kost €60,- en duurt 1 uur.

Ook kun je de NEI combineren met wandelcoaching, waardoor je een wat gevarieerdere aanpak krijgt met verschillende sessies buiten en binnen. Deze aanpak is wat mij betreft de meest effectieve, omdat je dan ook met jouw (onbewust aangeleerde) gedragspatronen aan de slag gaat, zodat je nieuwe klachten in de toekomst beter kan voorkomen. Het is tenslotte een samenwerking tussen lichaam, geest en ziel waarbij jij als compleet mens functioneert met al jouw talenten, eigenschappen en kwaliteiten. Hiervoor maak ik altijd een offerte op maat voor je op, zodat je zelf kunt kiezen in aantal sessies en variatie en prijs.

Aanmelden