fbpx

Holistische (NEI) Therapie

Met holistische (NEI-Neuro Emotionele Integratie) therapie ga ik samen met jou op zoek naar de oorsprong van de disbalans die tot je klachten heeft geleid. Je gaat naar de oorzaak van je klachten en herstelt de balans. Oude patronen laat je los, waardoor symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. De kracht van holistische (NEI) therapie is dat je tot de kern van het probleem komt.

Soms heb je even tijd voor jezelf nodig, tijd om alles op een rijtje te zetten. Heb je behoefte aan iemand die zonder oordeel een spiegel kan voorhouden? Iemand die een stukje van de weg met je meeloopt zonder je te vertellen wat je moet of kunt doen, want jij bent de enige die jezelf kan veranderen. Ik geef je concrete handvatten, zonder oordeel. Ik vind het belangrijk dat jij mag zijn wie je bent met al je sterke en minder sterke kanten.

Tijdens een gesprek kijk ik naar jou als energetisch wezen met een fysiek en energetisch lichaam op een holistische manier; dit wil zeggen dat ik een mens zie als één geheel en dat alle symptomen uitingen kunnen zijn van een gebrek aan balans. Doel is om de totale balans en harmonie te herstellen, niet de symptomen te bestrijden. Hiervoor kijk ik op verschillende niveaus:

 • Op fysiek niveau kijken we onder andere of de structuur van het lichaam in balans is, of er ziekteverwekkers (virus, bacterie, parasiet) aanwezig zijn, de verschillende systemen zonder problemen verlopen (spijsvertering, hormonaal systeem, hart en bloedvaten, enz.), of gifstoffen door het lichaam zelf kunnen worden afgevoerd, of er sprake is van verstoringen (hypoglykemie, candida albicans) en of er nog iets nodig is ter ondersteuning.
 • Op emotioneel niveau kijken we naar emoties die nog niet verwerkt zijn en een harmonisch functioneren en reageren verstoren. Hiervoor zoeken we naar de oorzaak, zodat er ook patronen uit de kindertijd en zelfs van voor de geboorte naar boven kunnen komen en worden getransformeerd.
 • Op spiritueel niveau kijken we naar overgeërfde patronen van onze ouders, werk ik met de levensboompaden en begeleid ik je in visualisaties en meditaties om bij je authentieke zelf te komen via verschillende methodes.
 • Op mentaal niveau kijken we of er belemmeringen zijn die je bewust kunt loslaten en op welke manier dat het beste gaat. Hierbij gebruik ik ook meditaties en mindfulness.

Dit alles kan worden ondersteund met verschillende middelen zoals orthomoleculaire aanvulling, homeopathie, fytotherapie, Schüßler celzouten, levensboompaden.

Wat is holistische (NEI) therapie? NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Deze therapie is (door)ontwikkeld door Roy Martina en is een combinatie van reguliere psychotherapie in combinatie met NLP en Oosterse Geneeswijzen. Groot voordeel is dat je binnen deze behandelmethode vaak al na een enkele behandeling veranderingen kunt merken.

Ik ga na een eerste kennismaking samen met jou onderzoeken waar jouw probleem of klacht uit bestaat. Daarna ga ik samen met jou kijken waar die klacht vandaan zou kunnen komen aan de hand van testen met een energetisch meetinstrument, de biosensor. Holistische (NEI) therapie staat ervoor dat ik altijd kijk naar jou als compleet mens. Ik bedoel daarmee dat ik kijk naar oorzaken van klachten in een zo breed mogelijk spectrum (emotioneel, spiritueel, fysiek, mentaal, energetisch, slaap, voeding, beweging, zingeving, sociaal, gezondheid en welzijn). Om zo samen met jou te onderzoeken waar je aan de slag kan om jezelf beter te voelen en meer in balans te komen. 

De holistische (NEI) therapie met de biosensor pakt niet de klacht aan, maar de oorzaak van de klacht. Vaak ligt een emotionele gebeurtenis in de vorm van een blokkade uit het heden of verleden ten grondslag aan jouw huidige fysieke of emotionele klacht. Dat kan zijn in je huidige leven, maar dat zou ook in een vorig leven veroorzaakt kunnen zijn of overgenomen van één van je (voor)ouders. Ook kan de oorzaak puur fysiek zijn en dan kan ik achterhalen welke manier op fysiek vlak deze oorzaak het beste aangepakt kan worden. Soms kan dat betekenen dat ik je moet doorverwijzen, soms betekent het dat je een bepaald voedingssupplement kunt nemen of een bepaald patroon kunt veranderen waardoor jouw klacht wordt opgeheven of verminderd.

De klachten kunnen heel divers zijn. Van lichamelijke klachten tot aan meer emotionele klachten. Denk aan buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen, pijnlijke spieren, onzekerheden, moeite met hechten, allergieën, huidklachten etc. NEI therapie is een methode om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties.  

Bij welke klachten helpt holistische (NEI) therapie?

 • Hoofdpijn, migraine
 • Huidaandoeningen zoals eczeem
 • Maag/darmklachten
 • Menstruatieklachten
 • Nek-, rugklachten
 • Chronische ontstekingen
 • Slapeloosheid, spanningen, somberheid, angstklachten, depressie
 • Klachten aan spieren, pezen, banden en gewrichten
 • Traumaverwerking
 • Vermoeidheid

Hoe werkt holistische (NEI) therapie?

Misschien is het je bekend dat een deel van je gedrag bewust gebeurt maar een heel groot (veel groter deel zelfs) wordt onbewust in actie gezet. Van daaruit is het misschien beter voor te stellen dat (oude) emoties onbewust tot klachten kunnen leiden. Dit is aan te pakken met NEI therapie.

Met de kennis en ervaring die ik inmiddels heb en de techniek die ik kan toepassen kan ik door middel van de biosensor aan je onderbewuste vragen waar de klacht vandaan komt. Soms komt een klacht vanuit één emotie maar het kan ook zijn dat het dieper zit en een opstapeling van emoties is. Ik kan die oude emoties, die opgeslagen zijn in je cellen, opheffen/neutraliseren, zodat klachten verdwijnen.

Meer informatie over NEI Therapie vind je op de website van de beroepsvereniging, www.vvnt.nl/over-nei. Wil je weten wat een biosensor is? Kijk dan op deze website.

Aanpak en tarief

Een losse holistische (NEI) therapie sessie bij mij in de praktijk kost € 80,- (exclusief eventuele middelen/supplementen) en duurt 1 tot 1,5 uur. 

Ook kun je de holistische (NEI) therapie combineren met wandelcoaching, waardoor je een wat gevarieerdere aanpak krijgt met verschillende sessies buiten en binnen. Deze aanpak is wat mij betreft de meest effectieve, omdat je dan ook met jouw (onbewust aangeleerde) gedragspatronen aan de slag gaat, zodat je nieuwe klachten in de toekomst beter kan voorkomen. Het is tenslotte een samenwerking tussen lichaam, geest en ziel waarbij jij als compleet mens functioneert met al jouw talenten, eigenschappen en kwaliteiten. Hiervoor maak ik altijd een offerte op maat voor je op, zodat je zelf kunt kiezen in aantal sessies en variatie en prijs.

Aanmelden

 

This function has been disabled for Hetisesther.