fbpx

Neuro-Graphic Art workshop

“Neuro-Graphic Art is een vorm van kunstmeditatie voor zelfonderzoek, het uiten van emoties en het vasthouden van een positieve intentie.”

Neuro-Graphic Art / Neurografisch tekenen
De Russische wetenschapper Pavel Piskarev wilde mensen laten ervaren dat alles in de wereld ondersteunend werkt en dat alles met elkaar verbonden is. Neurografisch tekenen brengt een positieve verandering teweeg in degene die neurografische kunst maakt. Er worden ‘slapende’ (inactieve) zenuwcellen geactiveerd waardoor er verbindingen ontstaan tussen onze hersencellen en lichaamsdelen, ons bewuste en onbewuste.

Met deze methode creëer je zelf kunst om een herhalend patroon in je onderbewustzijn te transformeren. Je hebt geen specifieke tekenvaardigheid nodig om dit te kunnen doen. Je geeft in simpele lijnen jouw emoties op papier weer en daarna ga je alle kritieke en scherpe punten afronden. Na deze lijnen en afrondingen, teken je nieuwe neurografische lijnen en alle toegevoegde kritieke, scherpe punten ga je opnieuw afronden. Daarna ga je kleur aanbrengen, precies zoals jij het voelt en wil. Door deze combinatie van kunst en wat er in jouw onderbewustzijn verwerkt mag worden, creëer je verbindingen tussen lichaam & geest. Jouw energie gaat stromen.

“Neuro-Graphic Art is een vorm van stress-verlichter en van meditatie, kalmeert de hersenen en creëert tevens een prachtig kunstobject.”

“Neuro-Graphic Art is een manier om iemands angsten en chaos in onze wereld om te zetten in iets rustiger en vrediger.”

De ontspanning die het je geeft, je brein en je energiesysteem dat op een heel andere manier geactiveerd wordt. Dit moet je echt zelf gaan ervaren! Omdat ik het zo bijzonder vind wat er met je gebeurd als je op deze manier aan de slag gaat, ga ik vanaf januari 2023 workshops Neuro-Graphic Art verzorgen gecombineerd met meditatie & mindfulness. Filmpje over Neuro-Graphic Art.

Hoe ziet een workshop er ongeveer uit?

We starten met een meditatie of mindfulness oefening gezamenlijk in een kring op de grond. De meditatie zorgt ervoor dat je in een ontspannen staat van ‘zijn’ terecht komt, waardoor je makkelijker contact maakt met jouw onderbewuste. Vervolgens gaan we aan een tafel aan de slag. We werken in kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers.

Je start met het denken aan iets wat je graag anders zou willen. Een uitdaging of iets waar je moeite mee hebt of waar jij je zorgen over maakt. Dit zet je heel beknopt op de achterkant van je papier. Tijdens het tekenen blijf je hieraan denken. Terwijl je bezig bent ga je stap voor stap rust en ontspanning ervaren, terwijl je gefocust bent op je ‘vraagstuk’. Een helend beeld dat via de algoritmen van de Neurographica wordt opgebouwd, ontstaat uit stromende lijnen. Zo werk je, onder begeleiding, toe naar een positief en helend beeld.

Dit alles doen we stap voor stap, onder begeleiding in een fijne werkruimte en onder het genot van een kop thee/koffie/glas water en iets lekkers. We sluiten de workshop tenslotte af met een korte meditatie of mindfulness oefening, zodat je weer voldaan en rustig naar huis gaat na de workshop.

Aanmelden en kosten

Kosten voor deze workshops: € 25,- p.p. inclusief koffie/thee/wat lekkers en de materialen.

Meld jezelf aan via onderstaand contactformulier. Graag tot ziens!

 

This function has been disabled for Hetisesther.

%d bloggers liken dit: