fbpx

Over Hetisesther

Hey hallo, ik ben Esther! Leuk dat je mijn website bezoekt!

Ik ben zelfstandig coach, trainer/begeleider en therapeut bij ‘Hetisesther’. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met het begeleiden en ondersteunen van mensen. 

Ik begeleid, coach en train (sinds 2018) mensen 1 op 1 als zij niet goed in hun vel zitten. Samen werken we aan vermindering van stress, rust en balans van lichaam & geest. Samen gaan we regelmatig de buitenlucht in waar we wandelen en stilstaan. We praten, we lopen, we doen oefeningen en ik geef concrete adviezen. Ik motiveer, activeer en stimuleer je om jouw persoonlijke doel(en) te halen.

Als je uit balans bent is alles in het begin gericht op fysiek, mentaal en emotioneel herstel. Rust in je hoofd, in je lijf, acceptatie en dan komt ook stap voor stap jouw eigen regie terug. Basis van mijn aanpak is bewegen in de natuur en het actief (leren) voelen/ervaren van je lichaam door middel van je zintuigen en ademhaling. Bewegen zorgt ervoor dat je loskomt van vast denkpatronen en gewoonten en dat je de verbinding maakt tussen je lichaam, geest & ziel.

Daarnaast kan ik op een dieper niveau energetisch verbinding maken, zodat je ook energetisch meer in balans kan komen. Door middel van neuro emotionele integratie (verder te noemen NEI) kunnen we andere, diepere lagen van jouw geest en (onder)bewustzijn bewust maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties en daar kan je veel last van hebben.

Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van bewegen (lopen, wandelen, hardlopen) met natuur heel erg gezond is voor mensen. Het levert een unieke en essentiële  bijdrage aan het positieve en structurele herstel van mensen na (een) verlies, bij angsten, depressie, stress en burn-out.

Ik werk voor mijzelf als zelfstandig coach/trainer/begeleider. Ik werk of heb gewerkt in opdracht voor SWVO, CZW bureau, SMWO, GGD Zeeland, Ter Weel, SVRZ, Zuidwester, Gors, een Zeeuwse kinderopvangorganisatie, een Zeeuws technisch bedrijf, een Zeeuws IT-bedrijf e.a.
Ik werk als master burn-out coach voor de Vitaliteitsgroep. Tevens ben ik als coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en ben ik als NEI-therapeut aangesloten bij de Vereniging van NEI-therapeuten en het CATcollectief.
Wie is Esther van Ham?
  • Na het afronden van mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in 1999 – nu HBO Social Work – ben ik aan de slag gegaan als jobcoach bij het Gors. Ik begeleidde mensen met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, NAH) en grote afstand tot de arbeidsmarkt naar (vrijwilligers)werk.
  • Later werd ik jeugd- en jongerenwerker, leidinggevende bij een gemeente en manager in de zorg.

Zo ben ik eigenlijk altijd in het sociaal domein (zorg, welzijn, overheid) aan het werk geweest. Altijd samen met mensen.

Rond mijn 40e werkte ik inmiddels een aantal jaren fulltime in de zorg als manager. Ik begon mij te realiseren dat ik weinig meer echt contact had met mensen. Ik miste dat echte en oprechte contact met mensen. Daarnaast miste ik zelf ook de tijd om naar buiten te gaan, de natuur in wandelend of hardlopend. Ik besloot dan ook, begin 2018, dat het tijd werd om mijn leven om te gooien. Ik wilde weer doen waar ik echt plezier in had en waar mijn hart ligt; het begeleiden, coachen en ondersteunen van mensen en dan het liefst buiten in de natuur

Ik ben getrouwd met mijn geweldige man Rik, die ook ondernemer is voor Bootjesenzo. Ik heb twee mooie dochters van 16 & 18 jaar. Mijn praktijkruimte is aan de zijkant van mijn huis, zodat ik heerlijk vanuit (t)huis kan werken.

This function has been disabled for Hetisesther.

%d bloggers liken dit: