fbpx

Over Hetisesther

Hey hallo, ik ben Esther van Ham!

Ik ben zelfstandig coach, trainer/begeleider bij ‘Hetisesther’. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met het begeleiden en ondersteunen van mensen.

Ik begeleid mensen 1 op 1 als zij niet goed in hun vel zitten. Samen werken we aan vermindering van stress, rust en balans van lichaam & geest, zodat goed functioneren op het werk en thuis weer gewoon lukt. Samen gaan we de buitenlucht in waar we wandelen en/of hardlopen. We praten, we lopen, we doen oefeningen en ik geef concrete adviezen. Ik motiveer, activeer en zo worden doelen bereikt. Alles is gericht op fysiek, mentaal en emotioneel herstel. Rust in het hoofd, in het lijf, acceptatie en ook eigen regie komt terug. Basis van de aanpak is bewegen zonder prestatiedruk. Bewegen zorgt ervoor dat je loskomt van vast denkpatronen en gewoonten.

Ik begeleid mensen ook in kleine groepen met behulp van de cursus ‘Jouw binnenste buiten’ om meer rust, minder angst en stress en meer balans te krijgen. Ik doe dat altijd door middel van bewust buiten bewegen in de natuur.

Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van bewegen (lopen, wandelen, hardlopen) met natuur heel erg gezond is voor mensen. Het levert een unieke en essentiële  bijdrage aan het positieve en structurele herstel van mensen na (een) verlies, bij angsten, depressie, stress en burn-out. In mijn eigen, unieke methode werk ik met de natuur als basis gecombineerd met lopen (wandelen of hardlopen), mindfulness, yoga, tai gong, shinrin yoku.

Ik werk voor mijzelf als zelfstandig coach/trainer/begeleider.
Ik werk of heb gewerkt voor SMWO Goes, GGD Zeeland, Ter Weel, Zuidwester, een Zeeuwse kinderopvangorganisatie, een Zeeuws technisch bedrijf, een Zeeuws IT-bedrijf e.a.
Ik werk ook voor Bofit (www.bofit.nl) als stress- en burn-out coach.
Tevens ben ik als coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Wie is Esther van Ham?

  • Na het afronden van mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in 1999 – nu HBO Social Work – ben ik aan de slag gegaan als jobcoach bij het Gors en begeleidde ik mensen met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, NAH) en grote afstand tot de arbeidsmarkt naar (vrijwilligers)werk.
  • Later werd ik jeugd- en jongerenwerker, leidinggevende bij een gemeente en manager in de zorg.

Zo ben ik eigenlijk altijd in het sociaal domein (zorg, welzijn, overheid) aan het werk geweest en altijd samen met mensen.

Rond mijn 40e werkte ik inmiddels een aantal jaren fulltime in de zorg als manager en  begon ik mij te realiseren dat ik weinig meer echt contact had met mensen. Ik miste dat echte en oprechte contact met mensen en daarnaast miste ik zelf ook de tijd om naar buiten te gaan, de natuur in wandelend of hardlopend. Ik besloot dan ook, begin 2018, dat het tijd werd om mijn leven om te gooien. Ik wilde weer doen waar ik echt plezier in had en waar mijn hart ligt; het begeleiden, coachen en ondersteunen van mensen en dan het liefst buiten in de natuur.

%d bloggers liken dit: