fbpx

Holistische Wandelcoaching

Unieke persoonlijke methode van holistische wandelcoaching in Zeeland

Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van bewegen (lopen, wandelen, hardlopen) met natuur heel erg gezond is voor mensen. Het levert namelijk een unieke en essentiële  bijdrage aan het positieve en structurele herstel van mensen na (een) verlies, bij angsten, depressie, stress en burn-out klachten.

Wandelcoaching is het coachen van mensen tijdens het wandelen in de natuur. Je wordt lichamelijk en geestelijk in beweging gezet. Voor veel mensen is het makkelijker om te praten tijdens een wandeling. Door te lopen en te praten ontstaat er activiteit in de mentale en emotionele processen. Verstand en gevoel worden met elkaar verbonden. Door het wandelen kan je helderder nadenken en is het eenvoudiger om je gevoel onder woorden te brengen.

Wandelcoaching zorgt ervoor dat je weer in contact komt met jezelf. De natuur helpt je daarbij. Door de combinatie van bewegen en natuur maakt je lichaam stoffen aan die je een blijer en positiever gevoel geven. Ontspanning helpt je om op een nieuwe, andere manier naar jezelf en eventuele problemen te kijken.

In mijn eigen, unieke methode werk ik met de natuur als basis gecombineerd met lopen (wandelen of hardlopen), mindfulness, yoga, tai gong, shinrin yoku. Ik begeleid mensen 1 op 1 als zij niet goed in hun vel zitten. Samen werken we aan vermindering van stress, rust en balans van lichaam & geest. Zodat goed functioneren op het werk, school en thuis weer gewoon lukt. Samen gaan we de buitenlucht in waar we wandelen en/of hardlopen. We praten, we lopen, we doen oefeningen en ik geef concrete adviezen.

Holistische Wandelcoaching staat ervoor dat ik altijd kijk naar jou als compleet mens. Ik bedoel daarmee dat ik kijk naar oorzaken van klachten in een zo breed mogelijk spectrum (emotioneel, spiritueel, fysiek, mentaal, energetisch, slaap, voeding, beweging, zingeving, sociaal, gezondheid en welzijn). Om zo samen met jou te onderzoeken waar je aan de slag kan om jezelf beter te voelen en meer in balans te komen. 

Ik motiveer, activeer en zo worden doelen bereikt. Alles is gericht op fysiek, mentaal en emotioneel herstel. Rust in het hoofd, in het lijf, acceptatie en ook eigen regie komt terug. Bewegen zorgt ervoor dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten. Allerbelangrijkste doel? Essentiële vaardigheden (aan)leren om in balans te kunnen blijven in het leven.

De wandelcoaching kan ook gecombineerd worden met de holistische (NEI) therapie bij mij in mijn praktijk aan huis.

Kosten: € 85,- per sessie (60 tot 80 minuten) in Heinkenszand. Ik werk (vrijwel altijd) in trajecten van minimaal 4 sessies (€ 345,- inclusief intake). N.B. (dit is een particulier tarief, voor bedrijven hanteer ik een ander tarief vanwege extra werkzaamheden/contacten)

Ben je nieuwsgierig naar mij en mijn unieke methode van coaching & begeleiding? Neem dan eens vrijblijvend contact op voor een kennismakingswandeling in de natuur. 

De kennismakingswandeling (rondom Heinkenszand) duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Kosten: € 25,-.

Ik werk als zelfstandig coach en therapeut voor Hetisesther.
Ik werk als stress- en burn-outcoach en holistisch NEI therapeut voor de Vitaliteitsgroep (www.vitaliteitsgroep.nl).
Tevens ben ik als coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

 

This function has been disabled for Hetisesther.

%d bloggers liken dit: